ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ OSCAR

Άρθρο 1: ΟΡΙΣΜΟΙ

Οι ακόλουθοι όροι, οποτεδήποτε χρησιμοποιούνται στην Ασφαλιστική Σύμβαση, θα ερμηνεύονται και θα έχουν τις έννοιες που παρατίθενται αντίστοιχα κατωτέρω:

Ασφαλισμένος: Είναι το φυσικό πρόσωπο το οποίο δικαιούται να κάνει χρήση των παροχών του Ασφαλιστικού  Συμβολαίου, το φυσικό πρόσωπο επί της υγείας του οποίου συνομολογείται η Ασφαλιστική Σύμβαση. Αν δεν ορίζεται διαφορετικά στην Ασφαλιστική Σύμβαση, ο Ασφαλισμένος θεωρείται και Συμβαλλόμενος.

Ασφαλιστική Σύμβαση: Το ενιαίο σύνολο το οποίο αποτελείται από τα εξατομικευμένα στοιχεία, τον Πίνακα Παροχών, τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστικού Συμβολαίου καθώς και την αίτηση ένταξης στο Ασφαλιστικό πρόγραμμα. Αποδεικτικό έγγραφο της Ασφαλιστικής Σύμβασης είναι το Ασφαλιστικό Συμβόλαιο που εκδίδεται από την Εταιρία.

Ασφαλιστικό πρόγραμμα: Το σύνολο των παροχών που αναφέρονται στον Πίνακα Παροχών του Ασφαλιστικού συμβολαίου καθώς και ο τρόπος λειτουργίας αυτών σύμφωνα με τους Γενικούς και Ειδικούς όρους του Ασφαλιστικού Συμβολαίου.

Ασφάλιστρο: Το ποσό που καταβάλλεται, εφάπαξ ή σε δύο  ή τέσσερις  ισόποσες δόσεις από τον Ασφαλισμένο στην Εταιρία, για την παροχή της Ασφαλιστικής κάλυψης.

Εξαρτώμενο Μέλος: Ο/Η νόμιμος σύζυγος του Ασφαλισμένου, καθώς και κάθε νόμιμο τέκνο του ηλικίας έως 25 ετών.

Εταιρία: New Health System pc (Δημιουργία και διαχείριση προγραμμάτων υγείας).

Συμβαλλόμενος: Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο συνάπτει την Ασφαλιστική  Σύμβαση με την Εταιρία και υποχρεούται στην πληρωμή του Ασφαλίστρου.

Άρθρο 2: ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Σκοπός της Ασφαλιστικής Σύμβασης είναι ο καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων κάτω από τις οποίες προσφέρονται στον Ασφαλισμένο οι παροχές του Ασφαλιστικού Προγράμματος, με την προϋπόθεση της προηγουμένης καταβολής του ασφαλίστρου.

Άρθρο 3: ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ

Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος των καλύψεων του συμβολαίου,  ορίζεται η ημερομηνία μετά την πάροδο τριών (3) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία εξόφλησης της ετήσιας Συνδρομής ή ολόκληρης της πρώτης δόσης, εάν η πληρωμή έχει συμφωνηθεί σε δόσεις. 

Άρθρο 4: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ

Το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα προσφέρεται για περίοδο ενός (1) έτους, που αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ασφαλιστικού Συμβολαίου και λήγει την αμέσως προηγούμενη ημερομηνία του επομένου έτους.

Άρθρο 5: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΙΣΧΥΟΣ-ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΑΡΟΧΩΝ

Με τη συμπλήρωση ισχύος ενός Έτους και με την προϋπόθεση ότι η Εταιρία θα συνεχίζει να προσφέρει τις συγκεκριμένες Ασφαλιστικές Παροχές με τους συγκεκριμένους όρους, παρέχεται στον Ασφαλισμένο η δυνατότητα να ανανεώσει το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα για ένα επιπλέον έτος. Διευκρινίζεται ότι σε κάθε ετήσια επέτειο του Ασφαλιστικού Προγράμματος, η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τις συγκεκριμένες Ασφαλιστικές Παροχές, το ύψος αυτών καθώς και τους όρους με τους οποίους παρέχονται, για το σύνολο των Ασφαλισμένων που καλύπτονται από αυτές και όχι ατομικά. Επίσης η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα της τροποποίησης των Ασφαλιστικών Παροχών, το ύψος αυτών καθώς και τους όρους με τους οποίους παρέχονται, κατά τη διάρκεια ισχύος του Ασφαλιστικού Προγράμματος, περιοριστικά και μόνο στην περίπτωση διαφοροποίησης του πλαισίου συνεργασίας των συμβεβλημένων ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών υγείας με τον δημόσιο φορέα υγείας < Ε.Ο.Π.Υ.Υ. > και ιδιαίτερα στη περίπτωση διαφοροποίησης του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Άρθρο 6: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο Ασφαλισμένος είτε δεν παρέλαβε τους Γενικούς και Ειδικούς όρους που διέπουν το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα είτε το Ασφαλιστικό Συμβόλαιο παρεκκλίνει από την αίτηση για ένταξη στο Ασφαλιστικό Πρόγραμμα, έχει δικαίωμα εναντίωσης, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας με συστημένη επιστολή στα Κεντρικά γραφεία της Εταιρίας και εντός  δέκα τεσσάρων (14) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής από αυτόν του Ασφαλιστικού Συμβολαίου, το υπόδειγμα Α, που επισυνάπτεται στο παρόν Συμβόλαιο. Σε περίπτωση εναντίωσης του Ασφαλισμένου, η Εταιρία θα του επιστρέψει τη συνδρομή του παρόντος Συμβολαίου, εφόσον αυτή έχει καταβληθεί.

Άρθρο 7: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Παρέχεται στον Ασφαλισμένο το δικαίωμα υπαναχώρησης, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής από αυτόν του Ασφαλιστικού Συμβολαίου. Για την άσκηση αυτού του δικαιώματος, ο Ασφαλισμένος  πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει στα Κεντρικά γραφεία της Εταιρίας, με συστημένη επιστολή, το υπόδειγμα Β που επισυνάπτεται στο παρόν Συμβόλαιο. Σε περίπτωση υπαναχώρησης του Ασφαλισμένου, η Εταιρία δικαιούται να παρακρατήσει το 1/12 της ετήσιας συνδρομής.

Άρθρο 8: ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΥΤΟΥ

Το Ασφάλιστρο είναι ετήσιο. Δίδεται όμως η δυνατότητα καταβολής αυτού σε δύο ή τέσσερις  ισόποσες  δόσεις. Στην περίπτωση των τεσσάρων δόσεων το ετήσιο Ασφάλιστρο επιβαρύνεται με ποσοστό τρία  επί τοις εκατό (3%). Το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα ξεκινά με την έκδοση του Ασφαλιστικού  Συμβολαίου, την παραλαβή του από τον Ασφαλισμένο και την πληρωμή της ετήσιας ή της πρώτης εξαμηνιαίας δόσης του Ασφαλίστρου.

Άρθρο 9: ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ – ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οποιαδήποτε διαφορά που μπορεί να προκύψει μεταξύ του Ασφαλισμένου ή κάθε άλλου τρίτου που έχει έννομο συμφέρον και της Εταιρίας, σε σχέση με το παρόν Ασφαλιστικό Συμβόλαιο, υπάγεται στη συντρέχουσα δωσιδικία των αρμοδίων δικαστηρίων της Αθήνας. Εφαρμοστέο δίκαιο είναι το Ελληνικό.

Άρθρο 10: ΦΟΡΟΙ – ΤΕΛΗ – ΕΞΟΔΑ

Οι φόροι που επιβάλλονται από το Νόμο, καθώς και τα έξοδα που απαιτούνται για την έκδοση του Ασφαλιστικού Συμβολαίου, βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο αυτόν που καταβάλλει το Ασφάλιστρο. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που υπάρξουν στο μέλλον φορολογικές μεταρρυθμίσεις, οι τροποποιήσεις αυτές δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ, εκτός αν άλλως ορίζει ο νόμος.

Αρθρο 11: ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε περίπτωση που το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ακυρωθεί, η εταιρία θα επιστρέφει το ποσό που αντιστοιχεί στο μη δεδουλευμένο χρονικό διάστημα.