Κροατία Ταξιδιωτική Ασφάλιση

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

Ζάγκρεμπ

Το Ζάγκρεμπ  είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας και μια ζωντανή μητρόπολη γεμάτη με ιστορικά και σύγχρονα τουριστικά αξιοθέατα. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Κροατία, το Ζάγκρεμπ είναι η καρδιά του κροατικού πολιτισμού, των ακαδημαϊκών και της κυβέρνησης.

Η πόλη χωρίζεται σε μια Άνω και Κάτω Πόλη, με την Άνω Πόλη να είναι ο ιστορικός πυρήνας όπου οι τουρίστες μπορούν να περπατήσουν στα λιθόστρωτα δρομάκια και να επισκεφθούν παλιές, μεσαιωνικές εκκλησίες, πύργους και παλάτια. Μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνουν την Πέτρινη Πύλη με έναν πίνακα της Παναγίας, που επέζησε από μια μεγάλη πυρκαγιά το 1731. Η παραδοσιακή υπαίθρια αγορά, Dolac Market, διαθέτει πολλούς πάγκους που πωλούν φρέσκα προϊόντα, ρούχα και τοπικά χειροτεχνήματα.

Κροατία Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Κορτσούλα

Η Korčula είναι ένα νησί που βρίσκεται νότια της Αδριατικής Θάλασσας στα ανοιχτά της Κροατίας. Το νησί είναι περισσότερο γνωστό ως η υποτιθέμενη γενέτειρα του διάσημου εμπόρου ταξιδιώτη, Μάρκο Πόλο, και πολλοί κάτοικοι του νησιού φέρουν το ίδιο επώνυμο (Πόλο).

Το νησί αποτελείται από καταπράσινα δάση, αμπελώνες, ελαιώνες και γοητευτικά χωριά όπως το Μπλάτο. Το Blato είναι γνωστό για τις μπαρόκ εκκλησίες του και τη μεγάλη λεωφόρο με τις ασβέστη, τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Δημοφιλής για τις λευκές αμμουδιές της, η Λαμπάρδα διαθέτει επίσης πολλά αρχαιολογικά ερείπια ελληνικών και ρωμαϊκών οικισμών. Η κύρια πόλη του νησιού, η πόλη Korucla, είναι μια ιστορική, περιτειχισμένη πόλη με βενετσιάνικη αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, πολύχρωμες αγορές και πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Κροατία Ταξιδιωτική Ασφάλιση