Οι ναρκισσιστές κλέβουν την ευτυχία, το μυαλό, την ψυχή και την ζωή σας

Οι ναρκισσιστές μερικές φορές είναι αρκετά καλοί στο να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό. Θα σας κάνουν να νιώσετε ότι είστε το πιο τυχερό άτομο του κόσμου μόνο για να σας συντρίψουν λίγο αργότερα.

Η στάση τους δεν είναι μια μαύρο μια άσπρο όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Έχουν πολλές διαφορετικές τακτικές χειραγώγησης και κάποιοι είναι πολύ πιο πονηροί. Μπορούν να καταστρέψουν την ευημερία σας και δεν μπορούν να δημιουργήσουν ουσιώδες μακροχρόνιες σχέσεις.

Σας παρασύρουν με λόγια που πάντα θέλατε να ακούσετε και μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε κάποιες μικρές λεπτομέρειες σας βεβαιώνουν πως όλα είναι καλά. Η αλήθεια είναι πως κάνουν τα πάντα να φαίνονται ότι είναι εντάξει ενώ δεν είναι, μέχρι που να είναι πολύ αργά για να κάνετε κάτι.

Θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής και θα κάνουν τα πάντα για να σιγουρευτούν πως αυτό θα συμβεί. Κάνουν τα άτομα που τους αγαπούν να νιώθουν πως δεν είναι αρκετά καλοί. Για τους ναρκισσιστές δεν είστε ο σύντροφός τους αλλά ένα παιχνίδι που έχουν στην κατοχή τους. Μόλις πάρουν όσα θέλουν να από εσάς ή όταν κάτι καλύτερο εμφανιστεί στον δρόμο τους σας παρατούν.

Καθοδηγούνται από την ιδεατή εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και θέλουν να πείσουν όλο τον κόσμο πως είναι αυτό που λένε πως είναι. Θα σας κατηγορήσουν για πράγματα τα οποία δεν ελέγχετε και σας απειλούν όταν αρνείστε να κάνετε αυτά που θέλουν. Είναι αυτό αγάπη;

Ναρκισσιστές και Gaslighting (Ψυχολογική χειραγώγηση)

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που συνήθως προκύπτει από τις ναρκισσιστικές σχέσεις είναι η μέθοδος Gaslighting κατά την οποία ο στόχος των ναρκισσιστών είναι να σας σπείρουν αμφιβολίες ώστε να μην είστε σίγουροι για την ίδια σας την μνήμη, την αντίληψη και την λογική. Και αυτό από μόνο του είναι κάτι που μπορεί να κατακλύσει την ζωή σας και να τους επιτρέψει να σας κυριέψουν. Αυτή η μέθοδος περιέχει αρκετές μορφές ψυχολογικής κακοποίησης που σας αναγκάζουν να αντιληφθείτε την πραγματικότητά σας διαφορετικά. Ναι, πραγματικά οι ναρκισσιστές σας τρελαίνουν.

Αντί να παραδεχτούν ότι έχουν κάτι λάθος σας αναγκάζουν να απολογηθείτε σαν να φταίτε εσείς. Θα κάνουν ότι μπορούν για να σας ασκούν όσο περισσότερο έλεγχο γίνεται. Θα σας κάνουν να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας και να γίνετε ένα συναισθηματικό ράκος.

Τελευταία προειδοποίηση

Η ιδέα του να είστε με έναν ναρκισσιστή είναι κακή και ενώ μπορεί να ακούγεται υπερβολικό σας βεβαιώνω ότι δεν είναι. Από όλες τις σχέσεις οι συγκεκριμένες με τους ναρκισσιστές είναι οι χειρότερες. Θέλουν να απομακρυνθείτε από αυτούς που νοιάζεστε και να βασίζεστε μόνο σε αυτούς.

Θέλουν να σας καταστρέψουν σε κάθε τομέα. Με το να σας αποδυναμώσουν κερδίζουν οι ίδιοι και όσο σκληρό και αν είναι πρέπει να το καταλάβετε. Όταν κάποιος φεύγει από μία σχέση με έναν ναρκισσιστή χρειάζεται πολλή θεραπεία για να ανακτήσει όσα έχασε.

Δεν πρόκειται για κάτι εύκολο και ακόμα και αν πιστεύετε πως δε θα μπορούσε ποτέ να συμβεί μπορεί να γίνεται τώρα χωρίς να το καταλαβαίνετε.

 

ΠΗΓΗ: https://filosofieszois.gr/