Μιλάνο: Μόδα και αξιοθέατα στον ιταλικό Βορρά

Το Μιλάνο θεωρείται για πολλούς μια πόλη άμεσα συνδεδεμένη με το στιλ, τη μόδα και τη λεπτεπίλεπτη φινέτσα. Αν κάνεις την ερώτηση σε κάποιον «πως φαντάζεσαι την πόλη του Μιλάνου;» η απάντηση «γεμάτη μαγαζιά από μεγάλους οίκους» θα είναι στις top επιλογές. Κι όχι άδικα μιας και εκεί έχουν τα κεντρικά τους καταστήματα τα περισσότερα από τα πιο μεγάλα ονόματα της ένδυσης. Αλλά δεν είναι μόνο για ψώνια.

Ευτυχώς η «πόλη της μόδας» έχει να δείξει αρκετά πράγματα πέρα από τα εντυπωσιακά ενδύματα και τις φαντεζί βιτρίνες. Μπορεί να μη διαθέτει τα μνημεία της Ρώμης αλλά έχει κι αυτή τη δική της αίγλη. Κάτι θα ξέρουν τόσοι επισκέπτες που την επιλέγουν για τις διακοπές τους. Μπορεί να είναι τα φθηνά εισιτήρια, η ανάγκη για λίγη περιπλάνηση στην Ιταλία, η ξαφνική λαχτάρα για aperitivo; Δεν ξέρω.

Προσωπικά ήθελα κάποια στιγμή να έρθω στο Μιλάνο, ώστε να μπορώ να έχω και τη δικιά μου άποψη. Δε με βοηθούσαν και οι προηγούμενοι επισκέπτες, στους οποίους έκανα χιλιάδες ερωτήσεις. Αλλά η κατάληξη ήταν πάντα η ίδια: Είτε θα τη λατρέψεις είτε θα φύγεις με την εντύπωση «μια ακόμα ευρωπαική πόλη», μάλλον αδιάφορη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο