ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ

Ασφαλιζόμενοι:

Καλύψεις:

1. Οποιαδήποτε συγγνωστή αμέλεια, σφάλμα ή παράλειψη του ασφαλιζόμενου κατά την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.
2. Λάθη ή παραλείψεις κατά την εκτέλεση οδηγιών που δόθηκαν στους βοηθούς του.
3. Χρησιμοποίηση ελαττωματικού ιατρικού υλικού.

Σημείωση: Μεγαλύτερα όρια παρέχονται κατόπιν επικοινωνίας με τον κλάδο με ανάλογη χρέωση.

Επιπλέον Κάλυψη:

Προγράμματα Κάλυψης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2
Σωματικές Βλάβες (ανά γεγονός) 50.000€ 200.000€
Ανώτατη Ευθύνης Της Εταιρίας Ετησίως 50.000€ 200.000€
Ετήσια Ολικά Ασφάλιστρα 120€ 260€

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ο ψυχίατρος είναι εξ ορισμού επιφορτισμένος με τη διάγνωση μίας ψυχικής νόσου και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση, η οποία κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζεται με ειδική φαρμακευτική αγωγή, αλλά συνήθως και με μία μακροχρόνια στενή θεραπευτική σχέσης γιατρού και ασθενούς, η οποία αποτελεί συχνά και αναγκαία προϋπόθεση της επιτυχούς θεραπείας των εν λόγω ασθενειών.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, η ευθύνη του ψυχιάτρου διακρίνεται αφενός σε σχέση με τον ασθενή (π.χ. σωματική βλάβη από εσφαλμένη δόση φαρμάκου) και αφετέρου σε σχέση με τρίτους (π.χ. τραυματισμός που επιφέρει σε τρίτο ο ψυχικά ασθενής μετά τη διακοπή της θεραπείας του). Περαιτέρω, ως μορφές κακής άσκησης της ψυχιατρικής (malpractice) αναφέρονται (ενδεικτικά): εσφαλμένη διάγνωση, άγνοια ορατού κινδύνου αυτοκαταστροφής, χρήση ασύμβατης αγωγής ως προς τη διάγνωση, μόνιμη βλάβη από παρενέργειες ψυχοφαρμάκων, αμέλεια επικείμενης επικίνδυνης συμπεριφοράς προς τρίτους, αδικαιολόγητη νοσηλεία, σεξουαλική παρενόχληση ή εκμετάλλευση αρρώστου, παροχή ψευδών πιστοποιητικών κλπ.

Στις ΗΠΑ η ψυχιατρική κατατάσσεται 22η μεταξύ 28 ιατρικών ειδικοτήτων, ως προς τη συχνότητα των αγωγών οι οποίες αφορούν την άσκησή της.

Προστατέψτε την επαγγελματική σας πορεία και τους ασθενείς σας!

Επιλέξτε μια ολοκληρωμένη ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης.